Zelf sporten vind ik natuurlijk het leukst, maar praten over boksen en mijn carrière is dat ook. Dat heb ik vandaag gedaan en dat was toch wel bijzonder. Ik was namelijk uitgenodigd op mijn oude middelbare school, OBC Huissen. Een afspraak die eigenlijk al sinds de Olympische Spelen van Rio de Janeiro stond, maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen. Vorige week vroegen ze of ik kon en toevallig was ik deze dinsdag vrij.

In een soort ‘College Tour’ setting mocht ik vanmiddag vertellen over mijzelf én konden er bovenal vragen worden gesteld. We begonnen met een deel waarin ik in een vraaggesprek vertelde over mijn bokscarrière en over dat ik op dezelfde school zat. Daarna kwamen we al snel op mijn vervolgopleiding en mijn deelname aan de Spelen. Maar toch wel het leukste deel en ook langste deel, was het moment dat de kinderen allerlei vragen konden stellen aan mij. Ik vond het erg leuk om dit te doen!

Het zal overigens niet de enige keer zijn dat ik wat op een school kom vertellen. Sinds een tijdje ben ik ook inzetbaar voor het project Toppers Bij Jou Op School, van Topsport Gelderland. Gelderse schoolklassen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het middelbaar onderwijs kunnen daar gratis gebruik van maken. Wil je dat, dan moet je wel snel zijn; het aantal beschikbare plaatsen dat gratis is, is beperkt. Meer informatie is te vinden op www.topsportgelderland.nl/toppers.

Wie weet zie ik jou binnenkort dus ook wel in de klas!

Enrico